WHO I AM

More About Me

Marc Jacops

PAINTINGS - PHOTOGRAPHY - DIGITAL ART

Marc jacops (°1962)
Studeerde aan het Technicum te Antwerpen, afdeling toegepaste grafiek. Na een aantal omzwervingen langs grafische afdelingen en reclamebureaus is hij sinds 1993 zefstandig grafisch vormgever.

Marc Jacops plaatst kleurvlakken naast, over en op elkaar. In deze zorgvuldig geconstrueerde composities brengt hij beeldelementen, structuren en motieven op een bijna transparante manier bij elkaar. Fotografie en schilderkunst worden een sterk geheel. Suggestieve tekstelementen maken het werk volledig. In dit samenspel van texturen en belichting laat hij ons steeds nieuwe details, ruimtes en gevoelens ontdekken.

Vroeger stond mixed-media voor het maken van kunst met meer dan één media (bv acrylverf met pastelkrijtjes, houtskool,  kleurpotloden enz.). De manier waarop lagen digitaal verwerkt worden is exact dezelfde maar dan op een beeldscherm dus in eerste instantie niet op doek. Vele structuren die verwerkt zijn in de  ‘schilderijen’ worden eerst op de traditionele manier met verf, potlood en papier gemaakt waarna ze digitaal ‘gemixed’ worden met gefotografeerde beelden. De naam ‘EXTR.FUNC.’ is in dit opzicht enerzijds rechtstreeks gelinkt aan de techniek en anderszijds een referentie naar muzikale speelsheid.

Exposities in Mechelen (1990), Lier (1992), Halle (1996), Antwerpen (2005), Zoersel (2009) en Mol (2010)